Wie wint de Warm Sweaterday Design Competition 2012?

Warm Sweaterday Design Competition 2012 Wie wint de Warme Truiendag Ontwerpwedstrijd?Dit jaar organiseert de Warme Truiendag de Warm Sweaterday Sustainable Design Competition voor Nederlandse design- en mode studenten. Studenten Fashion en Design van Nederlandse hogescholen werden uitgedaagd en geïnspireerd om een draagbaar duurzaam ontwerp te maken waarmee je jezelf lekker warm houdt. Hiermee slaan we de brug van energiebesparing naar duurzame productie van design en mode: twee vliegen in een klap! Ontwerpers zijn een belangrijke kracht in de transitie naar een groene economie.

Een zeer aansprekende jury met Ingrid Oomen van Woolmark, Elsien Gringhuis (modeontwerpster en winnaar Green Fashion Competition Amsterdam Fashion Week 2011), Emily Hermans (ontwerpster sustainable design MLY Knits) Fioen van Balgooi (Cradle to Cradle design consultant Refinity) Ellen Sillekens en Annouk Post (Modebewust Nu, platform maatschappelijk verwantwoord ondernemen in mode-onderwijs) Stella van Himbergen (Dutch Design in Development), Arno Vlooswijk en Kim van Leest (Thermolab) beoordeelde alle ontwerpen op originaliteit, draagbaarheid, functionaliteit en duurzaamheid. Deelnemers studeren aan Hogeschool ArtEZ, Willem de Kooning Academie en de Design Academy Eindhoven.

De winnaar van de Warm Sweaterday Design Competition krijgt een op maat en persoonlijk coachingstraject van Dutch Design in Development (DDiD) over het succesvol in de markt zetten van een eerlijk en duurzaam product. Daarnaast wordt het winnende ontwerp in productie genomen door INTI Knitwear om als symbool van de Warme Truiendag 2013 te dienen. Wie zal deze prijs winnen?
Vrijdag 10 februari om 11.00 uur start de prijsuitreiking bij Maison de Bonneterie in Amsterdam.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Wie wint de Warm Sweaterday Design Competition 2012?

 1. Bianca says:

  Beste,
  Loopt de wedstrijd nog? of geldt de info op de site uitsluitend voor 2011?
  En mocht er voor 2012 ook een wedstrijd lopen, wat is de deadline?

  groet, Bianca Sallons

  • anne-marie says:

   De twee-jaarlijkse wedstrijd gaat eind 2013 weer van start. Begin 2013 is er een Inspiratie Tour op verschillende Design Academies.