En de winnaar is…

Op Warme Truiendag, 10 februari, maakte de voorzitter van de jury Elsien Gringhuis tijdens de eindpresentatie bij Maison de Bonneterie in Amsterdam de winnaar van de Warm Sweaterday Design Competition 2012 bekend.

En de winnaar is: …. Tainá Cristina Maraschini van de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) met haar ontwerp “Cocoon”. Elsien Gringhuis: “Taina scoort met haar ontwerp hoog op de criteria originaliteit, draagbaarheid en duurzaamheid”. Tainá Cristina wint een persoonlijk coachingstraject van Dutch Design in Development. Het ontwerp van wordt in productie genomen door INTI Knitwear om als symbool van de Warme Truiendag 2013 te dienen. Anna Kobierowska van Hogeschool ArtEZ (Arnhem) won met haar ontwerp ‘My Escape’ in de categorie design. De jury: “een vernieuwend concept en met veel liefde en vakmanschap gemaakt”. Tot slot kreeg Joelle Linden van Design Academy Eindhoven een eervolle vermelding van de jury voor haar interpretatie van een Turkse schaapherdersdracht ‘Kepenek-wolf in sheep’s clothing’. Jurylid Fioen van Balgooi: “Mooie inspiratie, mooi om een oude traditie terug te brengen in een modern jasje”. Dit weekend zijn de ontwerpen nog te zien in Amsterdam, daarna reizen de ontwerpen door naar het filiaal in Den Haag.

Taina Cristina Maraschini COCOON winnaar 2012

Winnaar 2012 Taina Cristina Maraschini Cocoon

Anna Kobierowska MY ESCAPE

Anna Kobierowska winnaar Design MY ESCAPE

Joelle Linden Design Academy Eindhoven eervolle vermelding!

Nek aan nek race: Joelle Linden Design Academy Eindhoven eervolle vermelding!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.