Goosebump Machine

Ontwerp: Ulla van Huizen, Willem de Kooning Academie (Rotterdam)

Mijn ontwerp is duurzaam door de manier waarop ik werk met een heel dun materiaal en gebruik maak van eigen lichaamswarmte. Dit ontwerp is een blow-up van kippenvel, vandaar de naam Goosebump Machine!
Wanneer je het opeens even koud krijgt gaan je haartjes overeind staan en houden ze zo de warme lucht vast die er tussen blijft hangen. De textuur van deze trui komt van een toetsenbord. Het gebruikte materiaal is zijde, geperst in de vorm van een mal. De werking van zijde zorgt ervoor dat wanneer jij het warm hebt de trui je afkoelt en wanneer je het koud hebt hij je verwarmt. Het materiaal is zacht en licht, de vormen zijn mal, het is alsof je een wolkje draagt.

Goosebump door Ulla van Huizen
Detail Goosebump Machine

Bookmark the permalink.

Comments are closed.