Ontwerpen 2012

Taina Cristina Maraschini COCOON winnaar 2012

Taina winnaar '12 Cocoon

Op Warme Truiendag 2012, maakte de jury met onder meer Elsien Gringhuis en Ingrid Oomen tijdens de eindpresentatie bij Maison de Bonneterie in Amsterdam de winnaar bekend. De winnaar van de Warm Sweaterday Design Competition 2012 is: Tainá Cristina Maraschini van de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) met haar ontwerp “Cocoon”.

Elsien Gringhuis: “Taina scoort met haar ontwerp hoog op de criteria originaliteit, draagbaarheid en duurzaamheid”. Tainá Cristina wint een persoonlijk coachingstraject van Dutch Design in Development. Het ontwerp van wordt in productie genomen door INTI Knitwear om als symbool van de Warme Truiendag 2013 te dienen. Anna Kobierowska van Hogeschool ArtEZ (Arnhem) won met haar ontwerp ‘My Escape’ in de categorie design. De jury: “een vernieuwend concept en met veel liefde en vakmanschap gemaakt”. Tot slot kreeg Joelle Linden van Design Academy Eindhoven een eervolle vermelding van de jury voor haar interpretatie van een Turkse schaapherdersdracht ‘Kepenek-wolf in sheep’s clothing’. Jurylid Fioen van Balgooi: “Mooie inspiratie, mooi om een oude traditie terug te brengen in een modern jasje”. De ontwerpen waren het hele weekend in Amsterdam te zien, daarna reisden ze door naar het filiaal in Den Haag.

Bekijk hier de foto’s van de prijsuitreiking in Amsterdam.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.